Български език за чужденци в София

В тази статия ще разгледаме 5-те основни умения, които се развиват докато се учи чужд език, в случая български език за чужденци в София.

Ако имате интерес за онлай уроци и учител за вашето обучение по български език можете да се свържете с школа за обучение на чужденци – Кристинапрогрес.

Днес знанията по чужди езици вече не са допълнителен набор от качества, а задължителен атрибут на всеки успешен човек. Учените са доказали, че процесът на изучаване на чужд език значително подобрява не само паметта на човек, но и развива невронни връзки в мозъка, които са отговорни за общата скорост на мислене.

Български език за чужденци в София

Ние разполагаме с добре обучени кадри вече от над 10години се занимаваме с тази дейност професионално и подготвяме десетки и стотици кадри всяка година, вдигаме нивото на образованието и на учителите постоянно. Нека разгледаме защо е полезно да се учи чужд език.

Български език за чужденци в София

Нека изброим 5 основни умения, които се развиват при изучаване на чужд език :

Подобрява се паметта. В ерата на глобалната дигитализация ние все по-малко се позоваваме на нашата памет. Защо ?, Google знае всичко и ще намери всичко за нас) Вярно е, Google знае нещо и все още много) Но, без да развием способността да запаметяваме информация, мозъкът ни атрофира и престава да се справя нормално дори с типични ежедневни задачи.

Изучаването на чужд език значително разширява потенциала на мозъка ви като устройство за съхранение.


Подобряваме си скоростта за мислене.

Тъй като всеки език се състои не само от лексикален набор от думи, но и от граматически структури, вие неволно структурирате информацията, която изучавате, и след това я възпроизвеждате в правилния ред. Това е изключително важен аспект при изучаването на чужд език.


Подобрява се нашата комуникация

Забелязали ли сте, че хората все повече общуват в незабавни съобщения, вместо да говорят със събеседника си лично или по телефона? Американската борса на труда тази година направи зашеметяващо изявление, свързано с анализа на броя на отказите при наемане на нови служители от американските институции: само малка част едва 15% от търсещите работа, могат да повторят информация за себе си в интервю. Останалите дори не помнят думите, които са използвали, когато са писали автобиография, но дори не са могли да намерят синоними за тези думи и да опишат автобиографията в общ смисъл!

Нови знания и хоризонти в образованието

Всеки учебник по изучаване на чужд език е структуриран по такъв начин, че ученикът, преминавайки урок след урок, да се запознае с обща информация за държавата, чийто език изучава: традиции, ежедневие, финанси, география и т.н. По този начин, докато изучава чужд език, всеки ученик попълва знанията си с актуална информация за нова държава.


Увеличаване на доверието във вашите знания и умения

Самият вие вероятно сте попаднали в ситуация, когато чужденци са се обърнали към вас и са ви попитали какво не би било, на което сте получили отговор под формата на жестове или няколко несвързани думи. Тази ситуация ясно показва нивото на човешко развитие.

Познаването на чужд език на добро ниво, значително повишава вашето самочувствие и увереност. Това е като висше образование, изглежда, че не всеки има нужда от него, но когато го получих, се преместих в съвсем друга социална лига.