Гравиране на дърво – перфектният подарък за всеки повод

Писнало ви е да правите банални подаръци? Или да обикаляте магазините безцелно и накрая отново да не успявате да измислите оригинална изненада за различни поводи и за близки хора? Може би, точно днес ще получите отговор на въпроса кой е перфектният универсален подарък за всеки повод.

Предлагаме на вашето внимание една много готина идея. С нея ще можете да изненадате близки хора, роднини, приятели, колеги и изобщо всеки любим човек. Защото всеки би се зарадвал да му поднесат емблематична, романтична, сантиментална или оригинална гравюра върху дърво. Този вид декор се прави чрез така наречената техника гравиране на дърво и може да пристигне във всякакъв тип форми и предмети. Но преди да ги споменем, за да изберете идеалния подарък за любим и скъп човек, нека уточним…

Какво представлява гравирането на дърво?

Гравиране на дърво е вид занаят. Той намира своите корени в древния български занаят, наречен дърворезба. Различното днес е, че гравирането на дървени изделия в наши дни е начинът и по-скоро пособията, с които се извършват отделните действия. За целите на съвременното гравиране на дърво се използва специална лазерна машина. Благодарение на нея се постига максимална прецизност на всяко изделие и прехвърляне на надпис, рисунка, лога и дори истински фотографии върху дървени повърхности. В последните няколко години гравирането на дърво се използва главно от потребители, които търсят идеален подарък тип сувенир за свои близки.

Най-добрите предложения за подарък с гравиране на дърво

А сега е ред и на конкретните идеи, от които да черпите, ако ви предстои тържество, специален повод или празник. Не отивайте с празни ръце, а изберете някое от следните интересни предложения с гравиране на дърво:

  • Табела за врата с надпис. Това е чудесен вариант, ако сте поканени на освещаване на ново жилище. Прекрасна е и идеята за младоженци, както и в качеството й на подарък за дървена сватба. На този ден кумовете обикновено носят именно подаръци, които са изработени от дърво. Дървена сватба се чества на петата годишнина от бракосъчетанието.
  • Закачалка с гравюра. Това е прекрасен подарък за всяка дама, която не е безразлична към модата. На нея може да си закача не само дрехите, но и любимите аксесоари – чанти, чадъри и шапки, тъй като подобен изящен предмет заслужава да стои на видно място, вместо да се крие в гардероба.
  • Дървена гравюра със снимка. Подобен подарък често се избира за юбилей, но също така и за годишнина от сватба. Прекрасен е и поводът за Свети Валентин, както и просто за подарък в знак на признателност, имен или рожден ден.
  • Гравирана дъска, прибори за готвене или плато за мезета. Изберете този подарък за ваш познат готвач, включително и ако твори в кухнята само като аматьор. Всеки любител на домашната кухня и изобщо на вкусната храна също би се зарадвал от подобна изненада. Хубава е идеята и за ваши познати, които тъкмо са си отворили ресторант, бар, заведение за хранене или дори хотел. При всички случаи е задължително да изберете подходящо изображение, но и да измислите интересно пожелание. Името на майстора готвач също е напълно достатъчно за подобен тип изненади с гравюра върху дърво.

Гравирането върху дърво не само че остава прекрасен спомен от вас самия, но и представлява един по-различен, оригинален подарък. Поглеждайки на него, всеки път неговият притежател ще се сеща за вас и по този начин вие винаги ще останете в сърцето му. Да не забравяме, че и подобен тип предмети са ръчна изработка, тоест те са истински уникати, така че риск от дублиране на подаръци в случая няма!

Източник: Engrave