Какви картини е по -добре да окачите в спалнята?

 

Спалнята е самата стая в къщата, където почиваме, мястото, където искаме да намерим мир и комфорт. Когато избирате интериор за спалня, помислете за картините, които искате да окачите там. Те трябва да носят мир, спокойствие, но в същото време да съответстват на духа на вашата стая, да подчертават нейния стил и черти на собственика на апартамента.

  Картините в интериора на спалнята могат да бъдат напълно различни: това са класическа маслена живопис, скици с акварел и интериорни картини от акрил, както и различни фото плакати, плакати, модулни картини. Такава модулна композиция, състояща се от няколко части, може да бъде отпечатана върху фотохартия или боядисана с бои върху платно. Но имайте предвид, че обемните модулни картини ще привлекат цялото внимание към себе си и могат да се превърнат в основен акцент в спалнята.

  Картините в спалнята могат просто да бъдат окачени на стената, могат да бъдат прикрепени към стената в главата на леглото. Има и някои правила, според които не се препоръчва да окачвате определени картини в спалнята, или обратно, те са точно това, което ще ви подхожда:

  • Не поставяйте картини в спалнята, ако те не съответстват на вашия характер.
  • Обърнете внимание на комбинацията от картината с цялостния интериорен дизайн на стаята.
  • Не избирайте портрети на някой трети човек, ако споделяте спалня с друг човек, и още повече, не поставяйте снимки и снимки с починали роднини.
  • Ако изберете картини за спалнята на мъж и жена, тогава дайте предпочитание на страстни теми или символика на любовта, например, алени рози.
  • Перфектно съчетана картина за спалня е картина, съчетана по цвят.
  • Не закачайте мрачни и тъжни снимки. Не смесвайте стилове.
  • Ако стаята е декорирана в стила на Прованс, едва ли авангардното изкуство в стил Арт Нуво ще изглежда красиво там.

  Картини с маслени бои в златна дървена рамка са идеални за интериора в класически стил. Самият класически стил въплъщава лукс, благородство, дори известна изтънченост. Ето защо към избора на картина трябва да се подходи правилно.

  Репродукции на известни художници, например импресионисти, ще изглеждат много красиви. Декорирането на такъв интериор със сигурност ще бъде малко скъпа задача, защото класическият стил се слави с благородството на своите материали, лаконизма и отсъствието на ненужни детайли в интериора.

  Цветовата палитра на такава спалня също като правило е по -тиха. Ето защо си струва да се даде предпочитание на картини, боядисани в цветове на леглото. Когато избирате снимки за класически интериор, трябва да бъдете много внимателни не само към общия стил, но и към други декоративни детайли: фигурки, килими, завеси,  възглавници.