Какво трябва да бъде осветлението в коридора

 Основната задача на коридора е функционалността. В тази стая прекарваме последните минути преди да напуснем къщата и да посрещаме гости, което означава, че пространството на коридора трябва да бъде възможно най-удобно, което показва гостоприемството и топлината на къщата.

Осветлението на коридора в апартамента трябва да бъде практично, тъй като в тази стая няма естествена светлина. Изкуствените източници на светлина трябва да се поставят, като се вземе предвид комфортът. Не трябва да използвате прекалено ярка натрапчива светлина, тя дразни очите, но дори и при слаба светлина можете просто да не забележите важни детайли, така че изберете разсеяно осветление в коридора с помощта на стенни лампи.

Осветителните тела в коридора трябва да осигуряват общо и локално осветление. Ако общото осветление се осигурява от полилей или лунички, идеите за локално осветление могат да бъдат разнообразни, вариращи от осветяване на огледала и ниши до инсталиране на подови аплици. В допълнение към горното, когато избирате лампи в коридора, не забравяйте за плавния преход на светлината към други стаи, рязък контраст може да натовари очите и да причини дискомфорт.

Опции за осветление на коридора

Лампи в коридора. При избора на полилеи, лунички или стенни лампи, различни аплици за осветяване на коридора, координирайте осветлението на коридора с общия стил на светлина в апартамента. Ако в други стаи минимализмът доминира в осветлението, тогава голям полилей за коридора очевидно не е подходящ, но луничките в коридора ще изглеждат органично. Интересно е да разгледате стенните лампи за коридора заедно с аплиците. Можете да изберете различни опции, например като ги комбинирате с прожектори, монтирани на тавана. Това ще даде завършеност на осветлението на коридора.

Съвременният пазар предлага огромен брой начини за осветяване на коридора, опцията за полилей в коридора почти винаги изглежда изгодна. В същото време не забравяйте, че осветлението в коридора трябва да бъде меко и разсеяно, така че дайте предпочитание на полилей с този тип осветление. Също така си струва да се отбележи, че в дълъг коридор е по-добре да инсталирате продълговати или правоъгълни лампи, а за малък коридор са подходящи лампи, които заемат не повече от една трета от ширината на стаята.

Не забравяйте за необходимостта от висококачествени осветителни огледала в коридора. Осветлението в коридора над огледалото трябва да бъде не по-малко функционално от основното и най-важното – удобно за човешкото око. Изберете осветителни тела от онлайн магазин shop.polarislighting.bg с проста форма, които нежно разпръскват светлината. За огледала на вратите на шкафовете, въртящите се лампи или лампите на гъвкави скоби са отлично решение.

Шкафовете плъзгащи се с огледални плъзгащи се врати могат да бъдат оборудвани с вградени осветителни конструкции. Не забравяйте, че осветлението за огледала е локално и допълва основния източник на светлина, така че трябва да е в хармония с него. Когато избирате опции за осветление в коридора, помислете за бъдещото оформление на тавана. Опънатите покрития имат редица ограничения за инсталиране на осветителни тела, таванът от гипсокартон почти няма, но изборът не се ограничава до боядисани тавани.

Как да изберем осветление в коридора въз основа на неговата площ

 Светлина в коридора. Повечето от нашите апартаменти нямат голяма площ на коридора, така че правилно планираното осветление ще помогне за изглаждане на тези недостатъци и визуално ще направи коридорите по-просторни.

Какво трябва да бъде осветлението в коридора с малък квадрат?

Спрете избора си на плоска таванна лампа, при наличието на високи тавани, можете да инсталирате малък полилей. Поставете източника на основната светлина в центъра, а по периметъра на коридора може да се монтира допълнително осветление. Дължината на коридора може да бъде маскирана с прожектори. Прожекторите, монтирани перпендикулярно на дългата стена, ще помогнат за добавяне на ширина. Отражението на светлинния поток, насочен към стената, също визуално разширява тясната стая. При осветяване на коридор с площ от 4 кв.м в апартамент е по-добре да монтирате огледално осветление, това ще ви позволи да не пропуснете дори най-малкия детайл във външния си вид, когато сте на път да напуснете къщата . Ако сте щастлив собственик на голям просторен коридор, тогава на въпроса как да направите осветление в коридора, можете спокойно да изберете всякакви опции, като вземете предвид личните си предпочитания. Инсталирайте достатъчен брой таванни лампи в необходимата комбинация.

Оригинален красив полилей или висулка също е подходящ за просторни коридори. Методът на осветление в коридора от 8 кв.м в апартамента зависи от общия стил и пълнота на стаята. Избирайки правилното осветление за коридора, ще създадете стилно и удобно пространство.