Какво трябва да знаете, ако искате да декорирате банята в червено

Психолозите са на мнение, че червеното е един от най-силните цветове. Засяга не само настроението, но и мотивацията. Червените нюанси са свързани с енергия и сила, затопляне и вълнуващо.

Активните и емоционални хора ги харесват, но те трябва да се използват с повишено внимание, като се вземат предвид следните правила:

Необходимо е да се помни за ефекта на червеното върху психиката и да се използва с повишено внимание при проектирането на малки (до 4 квадрата) стаи. Излишъкът му може да причини умора или дразнене, така че е по-добре да заложите на червени акценти, отколкото да изберете този цвят за основен. При средно големи помещения препоръчителният дял на червения цвят, като част от общата цветова схема, е около 50%. В просторна баня всички повърхности могат да бъдат направени в червено, но тази техника се използва рядко. Защото пространството ще изглежда по-хармонично, ако се използва комбинация от няколко цвята.

Червеното добавя лукс

Червеното е идеалният избор, ако искате да добавите нотка лукс към вашия интериор. Тази декорация се използва успешно при различни интериорни стилове, като превес се дава на богатите, дълбоки нюанси като фуксия, череша, лилаво, бордо. Топлината на оттенъка също влияе върху възприемането на интериора. Студените тонове са фуксия, бордо, малина, люляк. Топлите нюанси са представени от червени нюанси като домат, сьомга, цинобър, ягода. Те ще направят интериора по-уютен, но пък от друга страна ще намалят визуално размера на стаята.

За да направите интериора хармоничен, обърнете внимание на следните препоръки:

В малка баня е достатъчен един ярък цвят. За да се предотврати пъстротата, дайте предпочитание на спокойните нюанси.  

Огледалата винаги са готови да се притекат на помощ и да помогнат за добавяне на дълбочина към пространството, независимо от размера на банята.

Колкото повече червено има в стаята, толкова по-ярка изглежда тя. Правилното осветление включва основен и допълнителен източник, добре е, ако интензивността на светлинния поток може да се регулира. Лампите и аплиците в този смисъл са препоръчителни, защото помагат да се подчертае огледалната зона, рафтовете и шкафовете в банята.

Източник: https://faians.com/