Как да създадете стилен и устойчив интериор във вашия дом?

Интериорът е начин да изразите себе си, докато подреждате елемент по елемент собствения си дом. Чрез избрания стил показвате същността си, но също така и виждането си уют и лайфстайл. Един от най-нашумелите напоследък стилове в интериорния дизайн е така нареченият устойчив интериор. С него може да се изрази не само човешката личност, но и определени принципи и начин на светоусещане.

Какво представлява устойчивият интериор?

Устойчивият интериор е екологично чистият интериор. С него най-често се подразбира обзавеждане с естествени материали, но и с мисъл за природата. Идеята е едновременно да се наобиколим с предмети от околната среда, без обаче да й нанасяме каквато и да е вреда. Устойчивият дизайн е част от общата съвременна концепция за природосъобразен начин на живот. Той е съществен принцип обаче не само на еколозите и „зелено“ настроените личности, но и на потребителите, които предпочитат стилове като Бохо и японски минимализъм, защото заимства редица идеи и похвати от тях. С малко помощ и желание и вие можете да изградите перфектния устойчив интериор в собствения си дом.

Лесно ръководство за създаване на устойчив интериор вкъщи

Следвайте тези лесни стъпки в обзавеждането и избор на декор и мебели за новия си дом. Разбира се, със същия успех можете да ги приложите и в настоящето си жилище, ако смятате, че има нужда от освежаване или просто сте решили да преминете към екологично чист начин на живот:

  • Избирайте само мебели от естествени материали. Когато става дума за дърво, ПДЧ и МДФ не се причисляват към такъв тип материали. Вместо това, заложете на мебели от масив. Такива вече не се срещат често, но тук https://argoshome.bg/mebeli-ot-masiv можете да намерите отлични предложения с отлично съотношение между цена и качество.
  • Придържайте се към земната гама. Основополагащи нюанси в този интериорен стил са зеленото и кафявото. Те могат да се добавят във всеки свой оттенък, като особено характерни са маслиновото, керемиденото, бежовото, тревистото и тъмно кафявото, стигащо до черно и напомнящо на пръстта.
  • Не изхвърляйте стари вещи, а ги превърнете в нещо ново. Ето това е истинско устойчиво обзавеждане на дом. Не е нужно да ги монтирате в сегашния им вид. Реновирайте ги по ваш вкус. Запазете духа, който носят, но и вложете по нещичко от себе си в крайната им визия.
  • Използвайте осветителни тела и уреди от енергоспестяващ клас. В устойчивия интериор важат всички правила на зелените движения, според които трябва да намалим употребяваните от нас природни ресурси, особено когато става въпрос за електрическа енергия. Отворените пространства с повече прозорци са добре дошли за този тип обзавеждане, защото то позволява използването на естествената светлина в максимална степен.
  • Заложете на декор от рециклирани материали. Те са истински хит в устойчивия дизайн. В началото тази идея може да ви звучи твърде авангардно. Истината обаче е, че в момента, в който видите тези изключително креативни изделия, ще се влюбите във визията им. А това, което най-много впечатлява в този тип домашен декор е, че в 90% от случаите е без аналог на пазара и не може да се срещне в никой друг дом.

Да живееш природосъобразно започва от малките ни ежедневни действия, от собствените ни навици и в личния ни дом. Устойчивият интериор определено тепърва ще набира популярност. Не случайно потребителите все по-често търсят предмети, декорация и мебели от естествени материали. Точно такива можете да откриете в този фирмен сайт, където връзката между природата, човека и неговия дом е поставена на едно, стабилно и здраво ниво.