Кога се изисква химическо чистене?


Кога се изисква химическо чистене? Технологиите, които използваме, и професионалната химия ви позволяват да премахнете всякакви петна, ивици и замърсявания от тапицерията във вашия дом. Експертите бързо връщат перфектния външен вид на тапицерията, независимо дали става въпрос за всякакъв плат, кожа или друг материал. Може да се нуждаете от услуги Екстра Клийн ЕООД в много ситуации, когато по мебелите са се образували следните замърсители:

Мазни петна от животински или растителен произход, които се абсорбират дълбоко в тапицерията.
Прах, мръсотия, глина и други мръсни петна.
Петна и неприятна миризма от отпадъчни продукти от домашни любимци.
Упорити петна и ивици от почти всяка напитка, включително чай, кафе и вино. В този случай, колкото по-рано поръчате химическо чистене на място, толкова по-голяма е вероятността за пълно отстраняване на мръсотията без следи.


Следи от гел химикалки, химикалки, фломастери или цветни моливи.


Как се извършва почистването?


Когато поръчвате химическо чистене на мека мебел в София на Екстра Клийн ЕООД, нашият специалист ще дойде във вашия дом, за да почисти тапицерията от почти всякакви петна. Той също така ще озарява, придобива актуализиран вид и свеж аромат. Почистването винаги се извършва на етапи:

Отстраняване на прах и малки замърсявания с професионална прахосмукачка. След това се извършва проверка на петната и естеството на техния произход.
Нанасяне на активни химикали, които разтварят и най-дълбоката мръсотия.
Най-упоритите петна се третират със специализирани продукти и се третират с четка, гъба или парогенератор.
С помощта на специално оборудване специалист събира остатъците от химикали заедно с излишната влага и мръсотия.


Освен това диванът може да бъде обработен с парогенератор, за да унищожи всички микроорганизми, миризми, алергени и дори акари.
След като почистването приключи, диванът трябва да се остави за известно време да изсъхне напълно, но това не отнема много време. Ако диванът е кожен, тапицерията му е допълнително обработена със защитно съединение, за да омекоти материала и да удължи експлоатационния му живот.

Предимства на професионалното химическо чистене от Екстра Клийн ЕООД


Някои хора се опитват сами да почистят меката мебел с помощта на складови химикали, но резултатът рядко отговаря на очакванията. Само професионален подход гарантира следното:

  • най-високото ниво на почистване благодарение на специална активна химия;
  • премахване на неприятни миризми, които са пропили кожата;
  • изравняване и повдигане на износена купчина;
  • елиминиране на прахови акари.
  • Можете да разберете всички подробности за интереса, времето на работа и допълнителните условия по телефона.

Как се формира цената?


Цената за химическо чистене на дивани с домашно обаждане е много удобна и търсена услуга. Той има определени тънкости, така че специалистите работят в съответствие с технологията и стриктно стъпка по стъпка. Цената винаги се изчислява индивидуално, въз основа на следните условия:

Размери и конфигурация на мебелите. Общата площ на тапицерията и наличието на труднодостъпни места затрудняват почистването. Този вид работа отнема повече време и повече химикали.
Материал. Много зависи от вида на тапицерията. Най-твърдите са кадифените и кожени дивани, които изискват специални скъпи химикали, но Екстра Клийн ЕООД няма проблем с това.
Отдалеченост. Почистването у дома включва напускане на специалисти. Колкото по-далеч е апартаментът ви от офиса на компанията, толкова по-скъпо може да бъде обаждането.


Дезинфекция. Като отделна услуга се извършва дезинфекция, като се убиват всички насекоми, които могат да се заселят под тапицерията на мека мебел.
Химическо почистване на диван отЕкстра Клийн ЕООД е услуга, която на адекватна цена ще поддържа мебелите в перфектно състояние в продължение на много години.

Източник: https://extracleanbg.com/