Колко пари има Джеф Безос?

Джеф Безос, чиято нетна стойност през 2021 г. е 185,7 млрд. Долара, което го прави вторият най-богат човек в света. Илън Мъск го свали от най-богатото място тази седмица, тъй като акциите на Tesla надминаха цената на акциите на Amazon. Нетното му състояние е нараснало с над 62,2 млрд. Долара през последните 12 месеца, тъй като е тясно свързано с цената на акциите на Amazon.

Огромното богатство на Джеф Безос идва от стойността на неговите акции в Amazon. Цената на акциите на Amazon беше почти изцяло корелирана с ръста на личното му състояние. Безос все още притежава над 10% от Amazon, тъй като все още притежава 53 милиона акции, дори след като е продал милиони акции през 2020 година.

Колко пари има Джеф Безос?

Безос достигна своя рекорд в края на август 2020 г. Когато акциите на Amazon достигнаха рекорд за всички времена от 3,552.25 долара, той стана първият човек, който има състояние над 200 милиарда долара.

През юли 2019 г. състоянието на Джеф Безос падна с около 36 млрд. Долара след приключване на развода. Бившата му съпруга Макензи Безос получи 4% дял в Amazon (19,7 милиона акции) при развод.

Джеф Безос пое по пътя да стане милиардер, по пътя на най-богатите хора в света. Той изгради бизнес, достатъчно голям, за да стане публичен, след това получи голям първоначален дялов капитал и превърна бизнеса в една от най-големите корпорации в света. Това е и пример за силата на притежаването на акции в публично търгувана компания, защото лостът, който дава на инвеститора да създава богатство, е изумителен. Всеки инвеститор, който все още притежаваше 286 акции, стана милионер, тъй като цената на акциите надхвърли 3500 долара на акция.