Коя е най-добрата възглавница за сън?

   В магазините ще намерите богат избор от възглавници: пяна, синтетични или с естествен пълнеж, покрити с памук или други материи. Коя възглавница за спане трябва да изберете, за да осигурите най-качествена почивка и сутрин без болка в шията? Ние отговаряме на тези въпроси в днешната статия.

  Събуждате ли се уморени от известно време или трудно заспивате? Страдате ли от болки в гърба, врата и главоболието, но не знаете техния произход? Обърнете внимание на условията, в които спите.

  Леглото трябва да има средно твърд висококачествен матрак (за да не потъвате в него, но в същото време да не се чувствате като легнал плосък). Трябва да изберете правилните възглавници за него. За какво е удобната възглавница за сън на корем? Трябва ли да изберете възглавница от пяна или естествена възглавница? Коя странична възглавница за спане трябва да изберете?

Профилирана възглавница за спане

   Отминаха дните, когато всяка възглавница от спалното ни бельо  можеше да служи като удобна  за спане. В днешно време те се препоръчват главно като декоративни аксесоари, например за хола. Проверете сами как да изберете правилния модел декоративни възглавници за вашия интериор.

  Ако се грижите за здрав гръб, спрете се на  профилирана възглавница, която поддържа правилното позициониране на гръбначния стълб. Такава ортопедична възглавница дава почивка на напрегнатите мускули на цервикалната област, които причиняват болка във врата, главата и раменете.

Възглавница от пяна

  Такъв тип възглавница за сън е идеална за тези, които се борят със силни болки във врата. Еднородният пълнеж от пяна с гладка повърхност „запомня“ формата, адаптирайки се към вашата анатомична структура, и благодарение на своята пластичност разпределя равномерно налягането на тялото.

  Така че, ако страдате от заболявания на горната част на гръбначния стълб и не искате дегенерациите да се задълбочават, ортопедичната възглавница от пяна ще ви помогне да се предпазите от по-нататъшно влошаване на дефектите на стойката. Възглавницата от пяна също често предпазва от алергии – предпазва от развитието на гъбички, бактерии и акари. Идеално допълнение към вашето спално бельо!