Лесни стъпки за по-сигурен WordPress сайт

Лесни стъпки за по-сигурен WordPress сайт. Хакването на вашия уеб сайт може да бъде един от най-лошите кошмари за всички собственици на уебсайтове. Като най-популярната система за управление на съдържанието с отворен код (CMS) в индустрията (която представлява 38,1% от сайтовете ), WordPress естествено е по-уязвима от останалите.

Всъщност знаехте ли, че има почти 90 000 атаки на сайтове на WordPress всяка втора минута? Това, меко казано, може да причини безпокойство за много собственици на сайтове. За щастие, много лесни за използване корекции могат да защитят вашия сайт за електронна търговия от атаки.

За да ви спестим караницата, ето десет начина да защитите сайта си в WordPress от хакери.

Изберете качествен доставчик на хост
Можете да мислите за вашия уеб хостинг като за улицата, на която живее вашият сайт. Репутацията и сигурността на хоста определят колко защитен е вашият сайт. Като правило, изберете качествен уеб хост, който постоянно актуализира своите услуги и инструменти.

Лесни стъпки за по-сигурен WordPress сайт

Също така се уверете, че домакинът предлага поддръжка 24/7 365 дни в годината. Това ще ви даде помощта, от която се нуждаете, в случай че нещо се обърка. Опитайте се да стоите настрана от евтините хостинг доставчици, тъй като в повечето случаи те могат да компрометират качеството и сигурността .

  1. Опреснете сайта
    Редовното актуализиране на уебсайта Ви може да подобри работата му и да намали вероятността от нарушаване на сигурността. В идеалния случай е добра практика да следите наличните актуализации всеки месец.

За да проверите за най-новите актуализации, отворете менюто Актуализации в контролния панел.

  1. Стойте далеч от Nulled теми
    Един от ефективните методи за защита на вашия сайт на WordPress от хакери е разумен избор на тема.

Въпреки че безплатните теми могат да ви помогнат да започнете „безплатно“, те имат по-малко опции и опции за персонализиране от първокласните теми. Освен това премиум темите преминават през няколко рецензии на WordPress, преди да ви бъдат представени и са гарантирани пълна поддръжка за разработчици.

За да спестите няколко долара, получаването на хакерска версия на премиум теми, достъпни нелегално, може да изглежда примамливо. Но самият акт може да изложи вашия сайт на висок риск . Тези теми може да съдържат злонамерен софтуер, който може да използва вашата база данни за секунди. Не забравяйте да стоите настрана от подобни теми.

Преминете към HTTPS.
HTTP е протокол, който позволява да се прехвърля информация между всеки браузър и вашия уебсайт. Той обаче имаше някои недостатъци в сигурността и беше податлив на прихващане на данни от хакери.

HTTPS решава проблемите със сигурността, свързани с HTTP, и защитава чувствителна клиентска информация, която вашият уебсайт обработва. За да превключите на HTTPS, първо се нуждаете от SSL / TLS сертификат . Въпреки че повечето доставчици на уеб хостинг предоставят SSL сертификати, можете да ги получите бързо онлайн

4.Пазете се от добавени приставки.
Лесно достъпните плъгини са привлекателна характеристика на WordPress, но изборът на грешни може да бъде пагубен. Разработчиците с най-малко опит в създаването на плъгини може в крайна сметка да създадат несигурни и ненадеждни.

За да сте сигурни, че сте избрали правилния набор от приставки, винаги проверявайте отзивите на клиентите им, броя на изтеглянията и дали те се актуализират често. Можете също да посетите WPScan на базата данни за уязвимост на WordPress и архива на базата данни Offensive Security Exploit, за да проверите дали приставката е уязвима.

Освен това имайте навика да редовно актуализирате плъгини заедно с темата на уебсайта си.

Източник: https://smartassistbg.com/