Луис Хамилтън ни съветва да спрем да ядете месо

Луис Хамилтън ни съветва да спрем да ядете месо. Седемкратният шампион от Формула 1 и веган Луис Хамилтън призова последователите си да „спрат да ядат месо“.

Състезателят сподели статия със своите последователи в Instagram, озаглавена „Изповеди на работник в кланица“. Статия, публикувана миналата година на уебсайта на Би Би Си, се фокусира върху работник в кланица във Великобритания. Той описва как условията на труд са повлияли на психичното здраве на работника, който обяснява, че човек трябва да бъде „вкочанен до смърт и страдание“, за да оцелее там.

Луис Хамилтън ни съветва да спрем да ядете месо

„100 милиона животни се убиват на месец във Великобритания“, каза Хамилтън на своите 21,8 милиона абонати. „За тези от вас, които ядат месо, моля, помислете. Моля, спрете да ядете месо. Трябва да сложим край на това ужасно зверство. „

Това не е първият път, в който Хамилтън използва социалните си медии за защита на правата на животните. Миналата година той каза, че карантината COVID-19 показва на хората как се чувстват животните в плен.

Хамилтън публикува поредица от снимки на панди, затворени в заграждението и надписи : „Ако сте вкъщи в карантина, може да успеете да усетите малко от това, което животните в плен минават всеки ден. Моля, не ходете в никакви зоологически градини или циркове, защото именно това се поддържа от нашите пари. „