Можете ли да се научите да свирите на цигулка и да ходите на уроци по цигулка, без да знаете теория на музиката?

Преди да започнете да се учите да свирите на цигулка, по-добре е да проверите дали можете да приемате и музикални теории. Разбира се, това не е опция за всеки отделен ученик. Първият въпрос, който трябва да си зададете, е дали се научавате да свирите на цигулка за кариерата си или просто я изучавате за забавление и за ваше собствено удоволствие .

Искате ли да изнесете концерт, да научите музика за вашето лично развитие или да се подготвите за прослушване?

Музикалната теория се използва от всички музиканти по света, за да разберат по-добре музиката, която свирят или пишат. Ето защо е важно да направите същото, ако инвестирате, за да станете професионален музикант. Ще бъде трудно да създадете композиция или да придружавате инструментални оркестрови парчета, ако не сте имали официално музикално образование.

Уроците по музика обикновено са задължителни, когато посещавате някои музикални училища. И ще научите повече за:

Бележки

Темпо

Ритъм

Хармония

Пиано

Поставяне на пръсти

Четете бележки

С други думи, всичко, от което се нуждаете, за да продължите напред като музикант. Въпреки че теорията на музиката може да бъде скучна, тя ви помага да разберете по-добре дадено произведение, като разберете защо е написано по такъв начин.

Можете ли без него?

Разбира се, ако не планирате кариера като цигулар, можете да се научите да свирите на цигулка, без да се налага да изучавате музикална теория.

Това не важи за инструменти като флейта, туба или тръба, тъй като е много по-трудно да се намерят раздели (раздели) за тях. Въпреки че има много повече раздели за китара и бас, все още има много раздели за цигулка.

Цигулка начинаещ

Интернет е може би един от най-добрите ресурси за научаване на повече за музика и свирене на цигулка.

Много самоуки музиканти, които никога не са изучавали музикална теория, използват този метод, когато искат да научат определени песни. Ако не можете да четете музика, това е добър вариант. Разбира се, все още можете да намерите частен учител, който също да ви помогне. За разлика от учителите по цигулка в музикалните училища, има преподаватели, които с удоволствие ще ви научат как да свирите на цигулка, без да се фокусирате върху музикалната теория.

Но трябва да изберете правилния учител. За да направите това, трябва внимателно да проверите профила на всеки надзорник на нашата платформа.

Източник: Музикален БГ