Няколко подаръка, които насърчават приключенския дух

Почти всяко едно дете мечтае да е свободно и да обикаля земята, като пиратите, които посещават много и интересни места. Разбира се, това не е възможно, когато са напълно малки, но за сметка на това можете да им подарите някои подаръци, които ще ги вдъхновят да пътуват и да опознават света.

Настолни игри

Много от картите или пък различни килимчета представляват настолни игри за път. Те вдъхновяват детето, но и му помагат да опознава света край себе си. Подходящи подаръци са скреч картата, за която ще поговорим по-надолу. Също така, можете да вземете и пъзел с карта на света или на Европа.

Дневник за пътувания

Това е един чудесен начин малкият пътешественик да отбелязва къде е бил и какво е срещал по пътя си. В дневника има разделения за снимки, бележки и други малки, но скъпоценни спомени. С този вид подарък всяко пътуване ще е незабравимо и запомнящо се. Можете дори да го използвате и за образователни цели, като накарате детето да опише какво му е направило впечатление, с какво ще запомни това място и т.н.

Географска скреч карта

Стигнахме и до скреч картата, която споменахме по-горе. Това е карта, която е покрита с фолио, което трябва да се изтрие. Когато се изтрие, се появяват границите на различни държави и континенти. Можете да срещнете географска скреч карта на света, на Европа или на България. По този начин детето неусетно ще започне да учи, а и ще му бъде интересно. Можете дори да го накарате да направи проучване за флората и фауната в даден континент или страна. За България пък да проучи къде има крепости, кои са били столиците и други интересни неща от историята ни. Друга идея е пък за картата на Европа, където можете да го стимулирате да посочи всяка една държава от континента и да посочи с какво се отличава от другите.

Източник: stemago.com