По какви причини един мъж е „привлечен“ от конкретна жена?

Критериите за женска красота се променят зависят изцяло от мъжа и неговите предпочитания. При първоначалния избор на партньор се взема предвид външните характерстики на дамата. Но освен тази ясна причина идва и въпросът какво точно провокира един мъж да е привлечен от една жена?

Интересът към конкретен човек се дължи на съчетания от визия, емоционално състояние, поведенчески прояви и други фактори,  вследствие на които двама души решават да бъдат заедно.

Ето и 10 основни причини, които обясняват защо мъжете са силно привлечени от една жена.

Нека заедно да разгледаме защо понякога една жена привлича мъжете веднага, а към други не се появява никаква емоция.

Аромат

Всеки индивид има единствен по рода си аромат. И ако мъжът е с много изразен аромат, той несъзнателно ще избере и такава жена, която мирише като него. Тук не става въпрос за допълнително използваните аромати, а за естествената миризма, излъчвана от женското тяло.

Привлекателността на нежния пол се повишава доста при наличието на високо ниво на естроген и ниска концентрация на прогестерон. Такива показатели са доказателство за плодовитостта на жените, поради което инстинктивно мъжете им обръщат повече внимание.

Поглед

Само с един поглед можете да излъчите една огромна палитра от емоции, без да казвате нищо повече. Освен това очите ви позволяват да разберете как наистина се чувства момичето. Ако обича живота, знае как да забележи положителните страни във всичко.

на мъжете им допада да виждат позитивни емоции като любов и уважение в погледа на своята избраница. Някои дами мога да те заковат на място само с един палав поглед. Нищо чудно, че мъжкият пол е безсилен срещу това мощно женско „оръжие“. Ала и мъжете  бързо се отказват, в случай че очите на момичето излъчват студ и безразличие.

Тембър

Един от най-важните фактори, които определят влечението към дадена дама. На подсъзнателно ниво мъжете възприемат жените с красив глас като по-сексуално привлекателни. В този случай външния вид може дори да остане на заден план.

Тембърът на гласа е свързан с особеностите на телосложението. В повечето случаи (но не винаги):

 • високият звънлив глас се свързва със стройно, дребно момиче;
 • докато ниският басов тембър обикновено се притежава от дами с голяма височина.

Гласът може да предизвика и асоциация за възрастта на дамата. Високите звънливи гласове интуитивно предизвикват асоциации за младост и безгрижие, ниските басови гласове се идентифицират с прояви на зрялост и опит.

Много често дамите с нисък тембър са предпочитани защото хората ги намират за много секси. Не е изненадващо, че един мъж може да падне в краката на една дама с не толкова впечатляваща външност и специален глас – подобно явление не е необичайно в нашия век.

Недостъпност

Противно на убеждението, че мъжете харесват лесните дами, често те са по- привлечени от горди, недостъпни момичета. Обикновено такива млади дами разполагат с красив външен вид, грижат се за себе си, използват скъпа козметика. Те гордо минават покрай мъжа, демонстрирайки собственото си превъзходство и привличайки го като магнит.

Желанието да се завладее недостъпна жена е породено от стария инстинкт на ловец. Колкото по-трудно е постигането на целта, толкова повече вълнението покрай нея се увеличава. Когато дамата допусне завоевателя в живота си, ентусиазмът му най-вероятно ще спадне. В крайна сметка основната цел е изпълнена – жената е привлечена и покорена като планински връх.

Личностни качества

Всеки представител на силния пол е привлечен от определен тип жени. Като се вземат предвид чертите на характера на красивите дами, е възможно да се отделят основните психотипове на личността, които привличат мъжете. Сред тях: жена-майка, приятел, партньор, капризно дете, хищник, тиранин.

Дългосрочните отношения, които се превръщат в семейни връзки, често се изграждат с жени, които се проявяват като майки. Мъжете се привличат от тяхната  грижа, способност и да подкрепят. В случай че вашият спътник е търпелив и проявяващ разбиране, това е чудесна опция да се отпуснете и да натрупате сила.

Визия

При първо впечатление визията е страхотно оръжие за съблазън. Затова скромният външен вид, съпоставен с добре поддържаните красавици, остава незабелязан. Разбира се, симетричните черти на лицето, големите гърди, дългите крака веднага привличат вниманието. Други черти, на които мъжете обръщат внимание, са:

 • здравите бели зъби;
 • поддържаното стройно тяло;
 • добре оформените маникюр и педикюр;
 • чистата лъскава коса;
 • кокетни дрехи.

Мъжете харесват първо с очите. Забелязват фигурата на жената, най-често буйните гърди, изпъкналите задни части, косата, искрената усмивка. И въпреки че стройните дами изглеждат по-привлекателни, някои момчета са привлечени от дамите с извивки. Тайната се крие в способността на момичето да покаже своята увереност.

В случай че самата жена не се харесва, тя е безразлична към собствения си външен вид. Момчетата несъзнателно успяват да индентифицират липсата на интерес и също не желаят да се обвързват с тази жена. От друга страна, жената, която има самочувствие, е съвсем друга “бира”.

Умения за целуване

Целувките се считат за първото проявление на интимност между противоположните полове. Допирайки устните си един с друг, можете да увеличите взаимното привличане или да разрушите връзката. Това не показва способността на партньора да се целува, а наличието на интимна съвместимост.

Чрез целувка двойката може да се вкуси и усети, което помага да се определи доколко партньорите си пасват. Ако мъжът харесва вкуса и аромата на дамата, тя ще бъде още по-привлекателна. По вкуса на слюнката, силният пол интуитивно определя женската плодовитост.

Мироглед и ценности

Обикновено мъжът се привлича от жената, която има сходни черти на характера и възгледите за живота. Двойката, която знае как да се доверява, да симпатизира един на друг, да показва откритост и подкрепа в трудни житейски ситуации, е по-вероятно да изгради здрави отношения. Лъжите и недоверието бързо „убиват“ всеки съюз.

Ако мъж мечтае за голямо семейство и възможността да пътуват заедно, естествено, той ще избере момиче, което се вижда себе си в ролята на многодетна майка и също иска да посети други страни. Човек със спокоен темперамент, който предпочита да се отпусне у дома, ще бъде привлечен от жена, която не обича шумните партита.

Въпреки че, както при всяко правило, има изключения, които само потвърждават верността на теорията.

Сексуална съвместимост

Сексуалните нужди на всеки партньор също са от значение. Мъжът естествено е привлечен от някой, който има сходни сексуални нагласи, вкусове и харесвания. Откровеният разговор за предпочитанията в леглото помага да се определи наличието на съвместимост преди интимността.

Човекът харесва дадено момиче, ако и двамата:

 • ●     считат секса за неразделна част от връзката;
 • ●     предпочитат еднакви неща в леглото;
 • ●     обичат да практикуват нови пози;
 • ●     взаимно се стремят да се задоволят един друг;
 • ●     говорят открито за сексуалните си предпочитания;
 • ●     общуват след оргазъм.

Разбира се, върху съвместимостта си струва да се работи, да се разбият предразсъдъците и да се отвори за всичко ново. Мъжете, за да се представят в леглото добре често използват сексуални стимуланти като Камагра Гел която подобрява мъжественоста и сексуалната функция.

Въпреки това е малко вероятно връзката да се окаже силна, ако мъжът иска да прави секс всеки ден, а дамата се нуждае само 1-2 пъти седмично. Или, когато партньорът харесва страстни прояви, а дамата се смущава да покаже удоволствие.

Свобода

Свободата е всичко, особено за мъжкия пол. Много мъже избягват да създават трайни взаимоотношения поради страх да не загубят собствената си независимост. Ако една жена даде на мъжа пълна свобода, тя става толкова ценна, че партньорът не иска да я загуби, той ще бъде още по-привлечен от нея.

Всеки човек знае колко свобода му трябва, за да се чувства щастлив. Някои двойки са заедно денонощно, а други се нуждаят от два или три часа на ден. Някои хора харесват да почиват заедно, докато други предпочитат да разпускат сами.

Има два допълнителни фактора, които трябва да се вземат предвид. В края на краищата, мъжът винаги е привлечен от един от 2 типа жени. Този, с когото ще му е комфортно и спокойно и този, в който е инвестирал повече (и няма значение дали става въпрос за любов или пари).