Собственият капитал Сатоши Накамото през 2021 г.

Собственият капитал Сатоши Накамото през 2021 г. В настоящия собствен капитал Сатоши Накамото през 2021 г. е потенциално 40 милиарда долара. … Тази оценка се основава на ранните портфейли за биткойни, за които се смята, че са негови, които все още държат 980 000 биткойни, на стойност приблизително 41 000 долара за биткойн.

Накамото пише, че работата по кодирането на биткойн започва през 2007 г. На 18 август 2008 г. той или колега регистрира името на домейна bitcoin.org и създава уебсайт на този адрес. На 31 октомври 2008 г. той публикува в пощенския списък за криптография на metzdowd.com статия, описваща цифровата криптовалута, озаглавена „Биткойн: Система за равнопоставени електронни пари“.

Собственият капитал Сатоши Накамото през 2021 г.

Сатоши Накамото е името, използвано за обозначаване на разработчика или разработчиците на криптовалутата Bitcoin. Бялата книга за биткойните е написана под това име. Също така потребителското име създаде и внедри оригиналната реализация на биткойн референция. Nakamoto разработи първата база данни за блокчейн.

Смята се, че Сатоши Накамото е първият, който предложи решение на проблема с двойните разходи, възникнал с дигиталната валута в миналото. Той разработи начин за използване на равнопоставени мрежи, използвайки блокчейн технология. Биткойн миньорите, които са обработвали транзакции, ще бъдат възнаградени с нови биткойни, а размерът на наградата с времето ще намалее наполовина.

Потребителят, известен като Nakamoto, продължи активно да разработва и добива биткойни до декември 2010 г., след което акаунтът му беше прекратен. Никой не знае истинската самоличност на оригиналния Сатоши Накамото, хората твърдяха, че е бил, а също така отричаха да са, ако имаха същото име.

Биткойн портфейлите, за които се смята, че са собственост на Nakamoto, никога не са били използвани от последния добив през януари 2009 г. При нов връх в биткойните, надвишаващ $ 41 000 всеки през 2021 г., тези портфейли са на стойност над 40 милиарда долара. Ако това наистина са оригиналните биткойн портфейли на Сатоши Накамото , той ще бъде считан за 33-ия най-богат човек в света през 2021 г., използвайки само това като текущата си нетна стойност .

Някои хора вярват, че причината 980 000 биткойни никога да не са се движили през годините е, че са загубени поради повреда на твърдия диск.