Стол за стаята на студент – на какво да наблегнем?

Ако сте студент, който скоро ще сменя квартирата, то определено трябва да обърнете внимание, при това специално такова, на избора на стол за своята квартира.

Не е лишено от логика да се спрете на геймърски стол, стига да прекарвате часове наред, пишейки университетски проекти, в това число курсови проекти, реферати, решаване на задачи и т.н.

Удобството зад бюрото е приоритет, както за Вас, студентите, така и за всички, работещи зад бюро.

Стол за стаята на студент – на какво да наблегнем?
Стол за стаята на студент – на какво да наблегнем?

Без значение, дали ще купите стол за дома си, или за офиса си, трябва да обърнете специално внимание на няколко неща:

  1. Офис столът трябва да приляга чудесно на тялото ви. Колкото и странно да Ви звучи, един всеки човек е индивидуален  по своята същност и това прави така, че всеки да изпитва удобство от различен тип столове. Затова, много е важно, ако фирмата, от която сте решили да закупите офис стол има представителство, да я посетите и да тествате няколко модела.
  2. Офис столът, или столът за Вашата стая, за квартирата трябва да изглежда добре и да пасва на останалите мебели. За целта е важно да си подберете стол от каталог, в който се предлагат различни, както по цвят, така и по дизайн модели.
  3. Офис столовете трябва да са направени от качествени материали. Всички сте виждали столове, които са с олюпена кожа, например. Ако избирате офис стол от кожа, то имайте предвид, че най-евтините модели могат да се олюпят във времето. Не наблягайте на най-евтиното.
  4. Функционалностите на столовете – днес те са най-разнообразни. Като започнем от екстрите на колелата и стигнем до газов механизъм със специални функции. Допълнителни възглавнички на облегалката могат да допринесат за допълнителен комфорт, помислете и за такива.
  5. Цената – както по-горе споменахме, стол се купува веднъж на поне една година, тъй че не купувайте най-евтините модели. Закупете офис стол, който струва поне 500 лева и ще видите, че подобна инвестиция си струва, като го ползвате във времето. Не се лишавайте от удобство и комфорт, за сметка на парите.

Няколко съвета от опитни експерти в мебелната индустрия.

  • Подбирайте внимателно столовете за бюро и гледайте и най-малките детайли.
  • Съобразете столът с теглото на ползвателят, тъй като всеки стол е предназначен за ползвател с определено тегло.
  • Купувайте стол спрямо бюджета и почти никога не се подлъгвайте от промоционални оферти – най-често в подобни оферти се предлагат столове, които са с дефекти, или не се продават, за да се разчистят от склад.
  • Консултирайте се с експерт за даден модел, или с представител на магазина, дали има оплаквания от предишни клиенти, това е сигурен знак, че този стол е продаван и върви добре, този, който сте харесали.

Финални думи, касаещи изборът на офис стол за студентите …

Каквото и да говорим, на пръв поглед офис столът изглежда лесна задача за поръчване – харесвате си модел, поръчвате го и готово. Е да, ама не. Нещата не са толкова лесни. Проблемът се касае в това, че зад един офис стол има много тънкости, много моменти, на които трябва да обърнете внимание.  Ако пропуснете нещо, може да съжалявате във времето, чувствайки дискомфорт и неудобство. Затова, прочетете тези съвети, преди да преминете към покупка на офис столове онлайн.