Струва ли си да купувате смартфон на вноски?

    Мобилните телефони – тези в „интелигентната“ версия – отдавна са престанали да бъдат устройства, използвани само за обаждания и изпращане на SMS. Днес смартфонът е многофункционално устройство, което може да замени много устройства. Този напредък обаче води до все по-високи цени на телефоните – толкова високи, че не винаги е възможно да си купите мечтан модел за пари. Тогава доброто решение ли е покупката на вноски?

   Днес смартфонът служи не само като традиционен телефон, но и като удобен мини-компютър, камера и музикален плейър. Тя ви позволява бързо да се свържете с интернет или да плащате за покупки, без да използвате разплащателна карта. Той може да бъде и преносим развлекателен център, който ви позволява да играете различни игри или да гледате видеоклипове. Всичко това е възможно в малко устройство, което – за да се справи с всички тези задачи – трябва да съдържа мощен хардуер.

Смартфони на изплащане чрез Интернет – струва ли си да вземете заем, за да си купите телефон?

  За да финансирате покупката на телефон, можете да изберете и банков заем. Не забравяйте обаче, че предоставянето му изисква анализ на вашата кредитоспособност, документиране на редовните ви доходи, а понякога и допълнителни опции, като например да имате сметка в дадена банка или кредитна карта. Подобен е и въпросът за закупуване на устройство на вноски в магазин, който отпуска такъв заем чрез банка, с която си сътрудничи.

   Онлайн заем може да бъде вариант, който си струва да се обмисли, който се отпуска бързо и без излишни формалности. Благодарение на това можем да получим парите за закупуване на телефон толкова бързо, че изгодна покупка на телефон (напр. От краткосрочна промоция, по време на Черния петък и т.н.) става възможна, без да има пари в магазина.

   Друга възможност за онлайн покупка на вноски е да запишете избраната покупка на 0% на вноски чрез някои магазини, включително онлайн. За да използвате този тип оферта за закупуване на телефон на вноски чрез интернет или стационарно устройство, трябва да докладвате за желанието си да разделите транзакцията на вноски и да изберете периода на изплащане измежду предложените в дадена оферта.

   Трябва обаче да се помни, че както при класическите покупки, и в този случай кредитоспособността на кандидата се проверява. Разделянето на покупката на вноски е възможно само ако заявлението е одобрено от банката или оператора за онлайн разплащане. Също така си струва да прочетете внимателно договора, за да видите дали, въпреки обявените 0%, това няма да бъде, например, застраховка за заем, допълнителни разходи.

Източник: http://pss.bg/