Съвети за картините в дневната

Изборът на картини за хол понякога може да е задача с повишена трудност. Толкова много стилове, техники, теми, образи и цветове могат да се превърнат в акцент на интериора у дома. Ето защо ще се спрем на няколко съвета, независимо дали сте се насочили към акварели, черно-бели графики, маслени платна, декоративни 3D панели, фототапети, модулни композиции от няколко части или други варианти.

Характерът е и в картините

Дневната издава характера на дома. Това е мястото, където се отпускате, гледате филми, посрещате приятели, колеги и роднини. Декорацията на холното помещение ще се забелязва най-много. Затова не е важно просто картините там да ви харесват и да излъчват свежо настроение. Те трябва да се съчетават с цялостната обстановка, да я допълват, а не да я развалят. Важно е разпределението на мебелите, цветът на стените, дори текстурата на килима.

Една минималистична или абстрактна картина ще стои странно и ще контрастира неестествено насред дървено обзавеждане. Един ярък планински пейзаж ще се губи в претрупано помещение, особено ако мебелите и стените са цветни. Затова съветът ни е да мислите цялостно, когато избирате картина. Важно е как тя ще стои на мястото, което сте й отредили, и как ще взаимодейства със заобикалящата я среда. Търсете баланса на размери, цветове, теми и стилове.

Подредбата има значение

Общото правило е, че колкото е по-голяма свободната стена, толкова по-голяма картина ще й отива. Поставете картината там, където тя ще изпъква. Може да помислите за серия от по-малки картини или за модулни композиции от няколко произведения, като може да разчупите тяхната подредба, вместо да ги поставяте една до друга в права линия.

Стикерите за стени също са удачен вариант, защото с тях може да имитирате облицовки от естествени материали или да принесе красив пейзаж в хола. Покрай нишите и колоните е подходящо да сложите вертикални картини, защото удължават пространството. Хоризонталните картини са по-удачни за по-дълги и свободни стени, например над дивана.

Всички произведения на изкуство сами по себе си са прекрасни, но дали ще стоят добре във вашия хол? Помислете за детайлите и се водете от вашия стил, за да постигнете перфектната хармония.