3D плочки за баня

Този тип плочки придобиха популярност през последните години. Динамични триизмерни картини, изработени с нови технологии, създават поразителни дизайни  в баните в съвременните жилища и комерсиални зони. Този вид плочки ще помогнат да се създаде имитация на облаци на тавана, на пода – земя, по стените – гори, градове, дълбочините на океана и други. Понякога плочките с 3D ефект се допълват от специално осветително тяло.

3D плочки на пода

Облицовъчните 3D плочки са търсени, защото този материал е лесен за почистване, устойчив на влага и има отлични естетически свойства. За производството му се прилага специална технология, която ви позволява да комбинирате керамика и въглероден филм, което води до триизмерно изображение. Често моделът на такава плочки е представен с геометричен модел.

Довършителните 3D материали могат да се използват в банята или коридора, тъй като тези помещения не са претоварени с други интериорни детайли. Но жизненото пространство не се препоръчва като такова (като последна инстанция, може да се прилага само частично като обработка на малка част от стената).

3D плочка на стената

Има много парцели, които могат да бъдат реализирани с помощта на 3D плочки. Но освен естетиката на този материал има и други предимства. Това е дълъг сервиз (до 30 години), устойчивост на натоварване (до 200 кг. на куб. см.) и агресивно действие на химикали за почистване. 3D плочките са хигиенични и хипоалергенни. Имат отлична хидроизолация, нехлъзгаща се повърхност и добри противопожарни характеристики. Сред минусите на 3D плочките може да се отчете използването само в интериора на помещенията, но не и в екстериора. Също така, не е препоръчително да се режат.

За малка баня, цветът на 3D плочките следва да се избере внимателно. Ако са прекалено ярки или с цветни „мотиви“, пространството визуално ще стане още по-малко.

Източник: banya-bg.com