Настоящето състояние на Майкъл Джордан през 2021 г.

Настоящето състояние на Майкъл Джордан през 2021 г. е приблизително 1,6 милиарда долара. Това е с около 500 милиона долара по-малко през последните 6 месеца.

Майкъл Джордан е почти универсално считан за най-добрия професионален баскетболист на всички времена. Играл е в 15 сезона на Националната баскетболна асоциация. През това време той спечели 6 първенства в НБА, 5 награди за MVP, 10 асистенции, наградата на защитника от НБА през 1988 г. и два златни олимпийски медала (1984 г. в Лос Анджелис и 1992 г. в Барселона). Това са само някои от постиженията в дългата му баскетболна кариера.

По време на кариерата си в НБА Майкъл Джордан спечели $ 93,7 милиона заплата през годините. Той получи допълнителни 1,7 милиарда долара в подкрепа от корпоративните си партньори. Майкъл Джордан все още прави средно по 100 милиона долара годишно от платени реклами. Неговите бизнес партньори продължават да включват Nike, Hanes, Gatorade и Upper Deck.

Настоящето състояние на Майкъл Джордан през 2021 г.

Понастоящем Майкъл Джордан е основният собственик на NBA Charlotte Hornets. През 2010 г. той придоби контролния пакет акции в Charlotte Hornets за 175 милиона долара. Той продаде миноритарен дял в отбора през септември 2019 г., като определи нова оценка за отбора на 1,5 милиарда долара.

Той стана милиардер благодарение на дела си в този отбор на Националната баскетболна асоциация.

За първи път той стана милиардер през 2014 година. Първо надмина 2 милиарда долара през 2020 г., преди да види, че намалява поради пандемията.

Майкъл Джордан е чудесен пример за това колко е важно да използвате спечелените си инвестиционни приходи, за да увеличите богатството си. Майкъл Джордан стана мултимилионер, играещ баскетбол, той спечели над милиард благодарение на подкрепата, но накрая стана милиардер, като притежава акции в баскетболния отбор.